Seria DXN

Wytwornice lodu z wbudowanymi zbiornikami.

Rodzaj lodu: lód typu Cubelet.
Agion: technologia, która sprawia, że urządzenie jest czystsze i trwalsze, dzięki wbudowanej ochronie działającej 24/7, zapobiegającej rozwojowi mikroorganizmów i nieprzyjemnych zapachów.
Efektowny wygląd: pasuje do każdego otoczenia - od luksusowych holi do niekonwencjonalnych barów, pozwalając konsumentom na schłodzenie swych napojów wedle uznania, bez ryzyka higienicznego.
Ekran z wyświetlaczem dotykowym: wersja bezdotykowa lub aktywowana dotykiem.
Nieduże wymiary, duży przepływ lodu. Łatwa dostępność serwisowa.
Wyjmowana, łatwa w czyszczeniu taca ociekowa, filtr odpływowy przeciwko zatykaniu.
EcoX: urządzenia wykorzystujące tylko naturalne gazy, Węglowodór R290 i Dwutlenek Węgla R744.
Średnia wydajność
Czytaj dalej

Zastosowanie lodu w piekarnictwie i cukiernictwie – czy lód sprawdza się lepiej niż woda lodowa?

Na jakość wypieku wpływają nie tylko składające się na recepturę składniki, ale też atrakcyjny wygląd, zapach, barwa, kształt i struktura. To właśnie na te cechy w pierwszej kolejności zwraca uwagę potencjalny klient.

Więcej

Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?

Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.

Więcej