Jak powstaje?
Kostki lodu Gourmet powstają w wyniku natryskiwania wody na poziomy parownik, który jest zbudowany z pojedynczych, odwróconych foremek na lód. Dzięki temu kostki lodu wypadają do zbiornika pojedynczo, w przeciwieństwie do rozwiązań, w których na parowniku tworzy się tafla lodu. Podczas gdy najczystsze cząsteczki wody - zamarzające jako pierwsze - tworzą kostki lodu, natryskiwana w dalszej kolejności woda wypłukuje pozostające minerały, które w przeciwnym razie powodowałyby mętnienie kostek. Minerały wracają do zbiornika, z którego są usuwane razem z wodą przed rozpoczęciem nowego cyklu zamarzania. Dlatego właśnie kostka lodu Gourmet jest czystsza od wody, z której powstaje! Kostki lodu wypadają do zbiornika
Opcje
Kostki Gourmet dostępne są w trzech opcjach wagowych:
- Mała kostka 8g - wymiary: średnica 21mm, wysokość 25mm
- Średnia kostka 20g - wymiary: średnica 30mm, wysokość 34mm
- Duża kostka 39g - wymiary: średnica 38mm, wysokość 41mm
- Bardzo duża kostka - 60g