Seria EC - z pompą skroplin

Kostkarki do lodu z wbudowanymi zbiornikami.

Wymuszony odpływ skroplin.
Rodzaj lodu:
kostki typu Gourmet w trzech opcjach wagowych: 8g, 20g, 39g i 60g.
Agion: technologia, która sprawia, że urządzenie jest czystsze i trwalsze, dzięki wbudowanej ochronie działającej 24/7, zapobiegającej rozwojowi mikroorganizmów i nieprzyjemnych zapachów.
Sygnalizacja czyszczenia: miga, kiedy nadchodzi czas czyszczenia filtra.
Elektroniczne sterowanie: temperatura otoczenia i wody może ulegać częstym zmianom na przestrzeni lat, ale twoja maszyna pozostanie zawsze taka sama.
Dostęp do filtra powietrznego skraplacza: możliwość samodzielnego czyszczenia oszczędza czas i pieniądze oraz przedłuża żywotność twojej wytwornicy lodu.
Pojedyncze, przezroczyste kostki lodu: każda kostka to dzieło sztuki – przejrzysta, idealnie wyrzeźbiona, wierna tradycji Scotsman.
System zapobiegający odkładaniu się kamienia: osad z kamienia to wróg nr 1 wytwornicy lodu. Nasz system go unieszkodliwia.
Ergonomiczny dostęp do lodu poprzez przesuwne drzwiczki: drzwiczki podnoszone jednym ruchem zdecydowanie ułatwiają życie barmana.
PWD - Wymuszony Odpływ Skroplin: odprowadza skropliny na odległość do 15 m i do wysokości 1,7 m.
Wbudowany zbiornik na lód: pozwala na większość podblatowych instalacji.
EcoX: urządzenia wykorzystujące tylko naturalne gazy, Węglowodór R290 i Dwutlenek Węgla R744.
Pełen zakres urządzeń EcoX obejmuje również serię AC.
Mała i średnia wydajność
Czytaj dalej

Zastosowanie lodu w piekarnictwie i cukiernictwie – czy lód sprawdza się lepiej niż woda lodowa?

Na jakość wypieku wpływają nie tylko składające się na recepturę składniki, ale też atrakcyjny wygląd, zapach, barwa, kształt i struktura. To właśnie na te cechy w pierwszej kolejności zwraca uwagę potencjalny klient.

Więcej

Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?

Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.

Więcej