Jak powstaje?

Kostki lodu Gourmet powstają w wyniku natryskiwania wody na poziomy parownik, który jest zbudowany z pojedynczych, odwróconych foremek na lód. Dzięki temu kostki lodu wypadają do zbiornika pojedynczo, w przeciwieństwie do rozwiązań, w których na parowniku tworzy się tafla lodu. Podczas gdy najczystsze cząsteczki wody - zamarzające jako pierwsze - tworzą kostki lodu, natryskiwana w dalszej kolejności woda wypłukuje pozostające minerały, które w przeciwnym razie powodowałyby mętnienie kostek.
 Minerały wracają do zbiornika, z którego są usuwane razem z wodą przed rozpoczęciem nowego cyklu zamarzania. Dlatego właśnie kostka lodu Gourmet jest czystsza od wody, z której powstaje! Kostki lodu wypadają do zbiornika

Opcje

Kostki Gourmet dostępne są w trzech opcjach wagowych: 

  • Mała kostka 8g - wymiary: średnica 21mm, wysokość 25mm
  • Średnia kostka 20g - wymiary: średnica 30mm, wysokość 34mm
  • Duża kostka 39g - wymiary: średnica 38mm, wysokość 41mm
  • Bardzo duża kostka - 60g

Mapa dojazdu

92-333 Łódź ul. Wydawnicza 17A

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

+48 42 678 08 63