Seria MC

Modułowe kostkarki do lodu.

Rodzaj lodu: kostki typu Gourmet w trzech opcjach wagowych: 8g, 20g, 39g i 60g.
Agion: technologia, która sprawia, że urządzenie jest czystsze i trwalsze, dzięki wbudowanej ochronie działającej 24/7, zapobiegającej rozwojowi mikroorganizmów i nieprzyjemnych zapachów.
Elektroniczne sterowanie: temperatura otoczenia i wody może ulegać częstym zmianom na przestrzeni lat, ale twoja maszyna pozostanie zawsze taka sama.
Zewnętrzne lampki kontrolne: praca wytwornicy lodu pod ciągłym nadzorem.
Dostęp do filtra powietrznego skraplacza: możliwość samodzielnego czyszczenia oszczędza czas i pieniądze oraz przedłuża żywotność twojej wytwornicy lodu.
Zgodność ze światowymi standardami: ścisłe dostosowanie do światowych standardów powszechnie przyjętych w przemyśle.
Sygnalizacja czyszczenia: miga, kiedy nadchodzi czas czyszczenia filtra.
Pojedyncze, przezroczyste kostki lodu: każda kostka to dzieło sztuki – przejrzysta, idealnie wyrzeźbiona, wierna tradycji Scotsman.
Wytwornica bez zbiornika na lód: wymaga oddzielnego zbiornika do przechowywania wyprodukowanego lodu.
Czytaj dalej

Zastosowanie lodu w piekarnictwie i cukiernictwie – czy lód sprawdza się lepiej niż woda lodowa?

Na jakość wypieku wpływają nie tylko składające się na recepturę składniki, ale też atrakcyjny wygląd, zapach, barwa, kształt i struktura. To właśnie na te cechy w pierwszej kolejności zwraca uwagę potencjalny klient.

Więcej

Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?

Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.

Więcej