Seria EF - z pompą skroplin

Wytwornice lodu płatkowego z wymuszonym odpływem skroplin.

Rodzaj lodu: lód płatkowy o zawartości wody 25% i 20%.
Agion: technologia, która sprawia, że urządzenie jest czystsze i trwalsze, dzięki wbudowanej ochronie działającej 24/7, zapobiegającej rozwojowi mikroorganizmów i nieprzyjemnych zapachów.
Elektroniczne sterowanie: temperatura otoczenia i wody może ulegać częstym zmianom na przestrzeni lat, ale twoja maszyna pozostanie zawsze taka sama.
Zewnętrzne lampki kontrolne: praca wytwornicy lodu pod ciągłym nadzorem.
Natychmiastowa produkcja lodu: maszyna produkuje lód po uruchomieniu w trybie ciągłym.
Zgodność ze światowymi standardami: ścisłe dostosowanie do światowych standardów powszechnie przyjętych w przemyśle.
Optymalne zużycie wody (brak cykli, brak ubytków wody): nadmierne zużycie prądu, czasu i wody ograniczone niemal do zera.
Bez zbiornika na lód: wymaga oddzielnego zbiornika do przechowywania wyprodukowanego lodu.*
Mała i średnia wydajność
Czytaj dalej

Zastosowanie lodu w piekarnictwie i cukiernictwie – czy lód sprawdza się lepiej niż woda lodowa?

Na jakość wypieku wpływają nie tylko składające się na recepturę składniki, ale też atrakcyjny wygląd, zapach, barwa, kształt i struktura. To właśnie na te cechy w pierwszej kolejności zwraca uwagę potencjalny klient.

Więcej

Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?

Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.

Więcej